Collegiaal advies van het expertisecentrum

Expertisecentrum

In Nederland zijn de universitaire medische centra verbonden via Spierziekten Centrum Nederland. Hierdoor wordt kennis over spierziekten gedeeld zodat u als patiënt voor een goede diagnose of behandeling terecht kan in elk academisch ziekenhuis. Het LUMC te Leiden, UMCG te Groningen en het MUMC+ te Maastricht bundelen hun krachten op het gebied van onderzoek naar myasthenieën en vormen daarmee het myasthenieën expertisecentrum. Het centrum is er voor iedereen met myasthenia gravis (MG) of Lambert-Eaton myastheen syndroom (LEMS).
Op deze website vindt u:

Zorg

Het ziektebeeld bij myasthenie is complex. Systematisch onderzoek in het expertisecentrum kan voorkomen dat klachten over het hoofd worden gezien.
Bekijk de veelgestelde vragen en de richtlijnen.

Regiofunctie

Patiënten in de regio rondom Leiden kunnen voor diagnostiek, behandeling en jaarlijkse controle het beste terecht in het expertisecentrum. Patiënten buiten de regio kunnen onder behandeling blijven van hun eigen zorgverlener in de buurt. Zorgverleners en patiënten kunnen bij vragen contact opnemen met het centrum.
Neem contact op voor collegiaal consult.

Verwijzing

Het expertisecentrum myasthenieën is een verwijzing nodig van de huisarts of behandelend neuroloog. Op deze website vindt u de gegevens voor de verwijzing.

Weet u wat u moet doen bij een spoedopname? Informatie over spoedopnames